Anorexia, bulimia: kiút az ördögi körből

Válasz

Kedves hozzászóló…kedves Jaffa!
Feltételezem neked nincsenek evészavaraid..vagy egyéb pszichés problémáid. Vagy mégis? Csupán azért gondolom így, mert a klasszikus (és nem mellesleg "kedvenc") "Afrika hasonlattal" éltél.
Igen, én pazarlom az ételt, bevallom. De szenvedek tőle és segítséget kértem. Tudom, hogy Afrika sok részén éheznek az emberek és kezüket adnák akár egyetlen egy falatért is. De én nem Afrikában élek,ahogy te sem. Viszonyítás…tudod. Ennyi erővel az anorexiásokat megdícsérhetnéd, hogy milyen kedvesek, amiért nem eszik el szegény éhezők elől az ételt. De sajnos ez nem így működik. A legtöbb ember,aki evészavarral küzd, szenved a betegségtől és meg akar szabadulni tőle. Ám az nem segít, ha azt döngölik a fejükbe, hogy szar emberek, rosszak és szégyellhetik magukat,amiért nem becsülik meg az élelmet és a folyadékot. Amikor elkapsz 1 vírust és azt se tudod, hogy üljél a wc-n, vagy álljál felette, akkor szégyellni szoktad magad? Kétlem… Nem te tehetsz róla, hogy elkaptad a vírust, hanem a baktériumok. És ugyanúgy van ez az evészavarosoknál is:nem ők tehetnek róla, hogy úgymond elkapták ezt a kórt, hanem a lélek. lelki betegség.Hallottál már róla?
Másrészt meg kimehetnél te is egy kis időre Afrikába, ahol azt sem tudják néhányan, hogy mi az az internet, valamint életükben nem láttak még mesterséges világítást, áramot stb. Egyébként megkérdezhetem, hogy ha már ennyire együttérző vagy velük szeben, támogatod őket akármilyen formában is? Gondolkodj mielőtt hozzászólsz;)

Címkék:

Kommentek

 1. 418576 szerint:

  Szia!

  Ez így kicsit üresen hangzik, a szia mögé szívesen odaírtam volna még például a neved, de azt nem tudom. A domino92 meg olyan személytelen megszólítás lenne, miután végigolvastam az elmúlt órában a naplódat.
  Azt szeretném kérdezni; hogy vagy?
  Számomra megindító a történeted. /Sajnos van múltam bulimia-szerű/jellegű problémákat illetően./

  Pamutc.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be.

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!